Formare de bază în adicții, curs acreditat de Colegiul Psihologilor din România cu 32 credite.

Cursul se desfășoară pe parcursul a 40 ore, dintre care 32 ore de predare ONLINE interactivă (pe platforma Zoom.us), respectiv 8 ore de studiu individual supervizat.

Pornim de la fundamentele teoretice despre adicții și punem accentul pe aplicarea acestora în practică prin parcurgerea împreună cu cursanții a peste 15 studii de caz din experiența clinică.

Participanții vor fi angajați în procesul de învățare prin:

  • crearea unui spațiu de autoreflecție cu privire la persoana dependentă și adicție;
  • facilitarea interacțiunii live cu persoane aflate în recuperare;
  • reflecție pe marginea unor materiale video sau studii de caz din practica clinică a formatorilor și cursanților.

Calendar: Cursul se va desfășura integral ONLINE, timp de 4 săptămâni consecutive, în fiecare miercuri și joi dupămasa, astfel:

  • Modulul 1: 25-26 oct. 2023, respectiv 1-2 nov. 2023 (între orele 16.00-20.15)
  • Modulul 2: 8-9 nov. 2023, respectiv 15-16 nov. 2023 (între orele 16.00-20.15)

Cost: 1.125 lei/participant cu plata early-bird până la data de 15 septembrie 2023, respectiv 1.250 lei/participant până în 23 octombrie 2023.

Se oferă 10% reducere pentru participarea a min. 2 persoane din aceeași organizație/instituție.

Taxa va fi achitată în contul: Asociația Preventis, CF 17896437, Str. I. P. Retegan nr. 20, cod 400502 Cluj-Napoca, Cont RO61 RNCB 0106 0265 8430 0001 BCR Cluj.

Deadline-ul pentru înscrieri este 23 octombrie 2023. Locurile sunt limitate!.

Modalitate de înscriere: Confirmarea locului se face în urma trimiterii Formularului de înscriere și a dovezii efectuării plății prin email la formare@preventis.ro.

Pentru completarea Formularului de înscriere, vă rugăm accesați link-ul de mai jos: https://forms.gle/3Bf5QgNYGmkED4dt9

Temele abordate în cadrul cursului

Formarea de bază în adicții descrie și demonstrează practic “firul roșu” care ghidează un clinician de la prima lui întâlnire cu persoana care suferă de adicție până la obținerea recuperării, astfel:

  • conceptualizarea adicției – paradigme și modele teoretice explicative;
  • particularități ale celor mai des întâlnite adicții de substanțe (alcool și droguri), respectiv comportamentale (jocul de noroc și tehnologia digitală);
  • instrumente de diagnostic și tehnici de evaluare a severității adicției;
  • creșterea și menținerea motivației clientului înspre schimbare;
  • strategii și tehnici de obținere și menținere a abstinenței, respectiv de prevenire a recăderilor;
  • abordarea integrată a comorbidităților și colaborarea cu diferite tipuri de servicii de recuperare existente în România.

Cui se adresează cursul:

Cursul se adresează exclusiv profesioniștilor / viitorilor profesioniști (psihologi, psihoterapeuți, medici psihiatri, asistenți sociali, consilieri în adicții, lucrători spirituali) care doresc să se echipeze pentru a lucra cu persoane care suferă de adicții.

Creditele CPR se oferă DOAR psihologilor înscriși în Colegiul Psihologilor din România.

Tabita Cernica este medic ca formare de bază. Ulterior, în urma interacțiunii cu pacienți tineri dependenți de substanțe și realizând lipsa de servicii specializate din România, a înființat în 2005 Asociația Preventis (www.preventis.ro), împreună cu câțiva prieteni psihologi. Au urmat 18 ani de acumulare de experiență, în care lucrul efectiv cu persoanele care sufereau/erau la risc de adicție a fost împletit cu pregătire în Psihoterapie sistemică, Interviu motivațional, atașament și traumă. Tabita valorizează prevenția și crede că recuperarea din adicții este posibilă și merită tot efortul.

Ștefana Răcorean este psiholog clinician specialist și psihoterapeut în Terapie familială sistemică. Are peste 15 ani de experiență clinică, cei mai mulți dintre aceștia fiind dedicați implicării în programe sociale sau de formare profesională. A fost formator pe Terapie familială și organizează cursuri, școli de vară și conferințe și pe diverse teme, inclusiv trauma și atașament. Ștefana a absolvit un masterat pe Marriage and Family Therapy în Statele Unite. Ștefana are o pasiune pentru a lucra cu oamenii, atât în mediul terapeutic, cât și pentru a asista la transformarea care se petrece în cadrul formării specialiștilor.

Pentru orice alte informații vă stăm la dispoziție la: formare@preventis.ro sau tel. 0364 805114 (Asociația Preventis).