Echipa

Unită și puternică


Violeta Fărăgău

Psiholog - Președinte


Violeta este omul care trasează și urmărește implementarea coordonatelor misiunii antidrog la Preventis. Și o face de mai bine de 10 ani. Împreună cu Tabita au pus bazele Asociației în 2005. Și au luat o hotărâre simplă: să nu se plângă de lipsa serviciilor de prevenire și recuperare din dependența de droguri a tinerilor, nici de cea de bani sau resurse, ci să facă tot ceea ce pot pentru a vedea tinerii liberi de orice dependență, trăind cât mai aproape de potențialul cu care au fost creați. Violeta este vizionară și curajoasă – urmărește cu atenție oportunitățile de dezvoltare și eficientizare a serviciilor Asociației și pășește în ele cu hotărâre. Este un om de echipă și nu se mulțumește cu nimic mai puțin decât excelența. Chiar și când râde o face la superlativ 😉 Și noi vedem un mare dar în capacitatea ei de a râde din toată inima în ciuda misiunii grele a Preventis.

Tabita Cernica

Medic Consilier în Adicții - Director Executiv


“Dragostea crede totul, acoperă totul, speră totul, suferă totul.”

Tabita iubește mult. Iubește în mod special tinerii, mai ales pe cei care par să-și fi pierdut direcția pe drumul vieții. Iar când aceștia sunt pe cale să renunțe și la speranța că o pot regăsi vreodată, speră ea pentru ei. În cadrul numeroaselor ore de consiliere, Tabita reușește să ajungă la inima tinerilor dependenți de droguri și să îi sprijine în recuperare prin motivarea de a stopa consumul, descoperirea motivelor care i-au împins pe acest drum și construirea unei vieți noi. Ea este persoana care se lovește în modul cel mai brut cu problemele fizice, emoționale, familiale, sociale ale tinerilor prinși în lumea drogurilor. Și totuși, o face cu toată dedicarea pe care o poate da iubirea de oameni. Iar dacă vreți să îi faceți vreodată un cadou, cumpărați-i cărți!

Daniela Gligor

Asistent Social - Coordonator proiect Connect


Daniela are o poveste aparte în relație cu Preventis: s-a înrolat ca mentor-voluntar în cel mai iubit dintre proiectele noastre de prevenire, pe vremea când era doar un „boboc” proaspăt venit la studii la Cluj. Peste 3 ani a câștigat premiul de „Cel mai bun voluntar al anului” datorită rezultatelor excepționale obținute de către fetița pe care o mentora. Curând după ce a devenit asistent social a ajuns colega noastră, iar acum este, nici mai mult nici mai puțin decât Coordonatoarea proiectului de mentorat! Are, cum se spune, expertiză experiențială. Se ocupă cu pasiune și conștiinciozitate de cei 100 de copii expuși la multipli factori de risc pentru a dezvolta dependențe. Și nimic nu o bucură mai tare decât progresul pe care aceștia îl fac în relația “unu-la-unu” cu mentorii lor. Iar pe noi ne mai bucură și talentul ei excepțional de a face torturi 😉

Viorelia Bîrlădeanu

Asistent Social - Coordonator Programe Prevenire


Viorelia este o piesă prețioasă în puzzle-ul Preventis. Ea coordonează cu dedicare și precizie toată activitatea de prevenire a consumului de droguri la adolescenți și tineri. Cu formare de asistent social, Viorelia îmbină preocuparea sinceră pentru oameni cu gândirea profesională – ce trebuie făcut, de ce, cum, când și care sunt rezultatele pe care le urmărim. Are o atenție uimitor de distributivă: poate vorbi la telefon în timp ce creează tabele organizatorice și îți arată din priviri să nu uiți de cutare activitate. Este un exemplu de om muncitor, disponibil, prompt și sufletist! Un fel de neamț maramureșean – cum spunea cineva despre ea! 😀

Ștefana Răcorean

Psiholog și psihoterapeut sistemic


Ștefana este psiholog și psihoterapeut – cu școală și experiență multă – dar nu o s-o auzi vorbind despre asta. În prima săptămână a ei la Preventis ne-am speriat că nu vom avea ce să îi dăm de lucru la ritmul pe care îl are. Cu o minte ascuțită, o gândire structurată și o abilitate neobișnuită de a se adapta rapid de la o sarcină la alta, surprinde prin modestie și bun simț. Iar când vorbește, știi că e bine să asculți pentru că perspectivele ei asupra lucrurilor sunt consistente și competente. E mare prietenă cu cafeaua și nu-și poate porni motoarele dimineața fără acest „combustibil”. Doar că la ea dimineața e… foarte dimineață. Are prieteni din multe colțuri ale lumii și gătește un pui cu curry de toată bunătatea. Zice că terapia în adicții e mai grea decât alte problematici și, ar fi vrut s-o evite. Dar Cineva acolo sus ne-a iubit, și ne-a trimis-o la Preventis. Și ne bucurăm mult!

Miriam Bucur

Asistent social


Miriam continuă seria colegilor noștri care au fost întâi voluntari în proiectele Preventis. Pe când era studentă a ales să fie mentor al unui copil și s-a descurcat foarte bine. Acum, când este asistent social cu diplomă, lucrează în același proiect de mentorat coordonând 25 de perechi copil-mentor. Cunoaște proiectul, cum se spune, din interior. Miriam iubește copiii și nu se gândește la rău. Veselă și binevoitoare oricând, vede binele în oameni și este o resursă nesfârșită de idei de activități creative, distractive sau educative pentru copii. Ne ține la curent cu noile trenduri din lumea lor pentru că este mereu curioasă și se lasă învățată de ei. Dacă ați intra pe neașteptate în biroul lui Miriam, s-ar putea să o surprindeți demonstrând colegelor cum dansează copiii “Floss” și ce distractiv a fost s-o învețe și pe ea 🙂 

Alexandra Bejan

Specialist PR


Alexandra este cea care te întâmpină mereu cu un zâmbet până la urechi, de fiecare dată când te vede. Este dedicată viziunii Preventis din cap până în picioare: a fost voluntară în școli în campaniile de prevenire, este un mentor activ iar în prezent ne oferă și consultanță pe partea de Debit Direct. Cu o inimă mare și plină de entuziasm, e mereu pregătită să aibă grijă de oamenii care ne susțin financiar. Nu o dată, nu de două ori ci de foarte multe ori carisma ei, ușor de observat, i-a motivat pe cei din jur să își dorească a fi parte din ceea ce facem. E gata de orice provocare, se adaptează ușor, e tare harnică și nu în ultimul rând, optimistă.

Daiana Ilaș

Psiholog clinician


Daiana ne-a ales ca să fie voluntara noastră în activitățile de prevenire din școli și atât de tare a fost pe inima noastră încât am ales-o să fie parte a echipei. Veselă și dinamică, a acceptat toate provocările Preventis. Stă cu căldură și răbdare în fața adolescenților, care se simt înțeleși, ascultați și primesc atât de bine informațiile care vin de la ea. Daiana s-a pregătit și în domeniul tehnologiei digitale și susține, cu profesionalism, seminarii de instruire a părinților în vederea prevenirii acestei dependențe la copii. Ne bucurăm în fiecare zi de energia ei, de inventivitatea și de dragostea pentru oameni. Și de faptul că se pricepe mai bine decât noi toate la tehnologie.

Paul Masaric

Psiholog Educațional


Paul are o super putere, aceea de a se conecta cu adolescenții. Săptămânal se întâlnește cu grupuri de adolescenți care au multe întrebări; el le câștigă încrederea cu ușurință și devine lesne confidentul lor. Dacă este într-un grup, l-ai putea deosebi ca cel care întreține atmosfera, având mereu la îndemână o glumă care te face să râzi cu lacrimi. Dar lucrurile pozitive, nu se încheie aici…Paul este umanitar din fire, cu dragoste pentru aproape, pune relațiile pe primul loc și este pregătit să ofere ajutorul la momentul potrivit.

Mihaela Gherman

Asistent Social


Mihaela este un asistent social cu vocație deoarece are un simț special de a vedea dincolo de ceea ce spun sau arată cei cu care lucrează în programul de mentorat. Și nu doar că observă, știe să răspundă nevoilor acestora cu empatie și intuiție. Cine își poate imagina că un raport scris de un asistent social poate fi o lectură atât de plăcută și amuzantă?! Mihaela are un dar aparte de a scrie. Și când colegii de la birou găsesc bilețelele cu mesaje încurajatoare, știm că sunt de la ea. Iar umorul ei englezesc este absolut savuros.

Cătălina Pocol

Asistent Social


Cătălina este dedicată misiunii asistenței sociale și este o luptătoare pentru bunăstarea oamenilor. Plină de empatie și entuziasm, este 24/7 alături de părinții, mentorii și copiii din programul de mentorat. Sub atenta ei monitorizare, înfloresc surprinzător de frumos o multitudine de relații de mentorat. Cătălina este curioasă, mereu în căutare de noi oportunități din care să învețe și mare iubitoare de necuvântătoare. Dacă am juca mimă, are toate șansele să câștige datorită spiritului ei jucăuș și expresiv.

Andrei Nedelcu

Psiholog psihoterapeut


Andrei este acel coleg care ajunge primul la birou și te așteaptă vesel și cu glumele la el. La Preventis, îl găsești fie în ședințele de terapie, fie între cărți. Se bucură de fiecare solicitare nouă de consiliere pentru că se bucură să fie de ajutor în transformarea tinerilor înspre libertate, pace și sens. Pentru un client în nevoie ar face oricând ore suplimentare. Are hotărârea de a spune lucrurilor pe nume și de a fi cea mai bună versiune a lui, gândindu-se mereu cum să fie mai bun în ce are de făcut. Pe lângă că este ambițios și perseverent, îi mai place cafeaua bună pentru că „viața e prea scurtă să nu bei cafea bună”.

Ligia Rus

Psiholog


Ligia continuă seria colegilor noștri care au fost întâi voluntari ai Preventis – iubitoare de adolescenți și de psihologie, s-a remarcat prin dedicare, echilibru interior și valori etice înalte. Când a început să-i asiste pe tinerii noștri clienți în drumul recuperării lor din adicții, s-a confruntat atât cu intensitatea suferinței umane cât și cu frumusețea potențialului de vindecare. Dacă se simte copleșită de prea mult urât sau de prea înălțător frumos, Ligia scrie sau citește poezii și se roagă. Ne-a spus că a învățat în practica ei profesională că, înainte de a fi psihologul clienților tăi, trebuie să fii OM – și aceasta este o devenire la care ea însăși lucrează continuu.

Melody Luca

Psiholog educațional


Melody poate fi ușor caracterizată prin aceste două cuvinte: gingășie și tărie. Este coechipierul cu inima sensibilă și implicată pentru cei din jurul ei. În același timp, după ce petreci timp cu ea, începi să descoperi tăria din spatele zâmbetului ușor timid la început. Atunci când o vedem în fața adolescenților, plină de entuziasm și compasiune pentru ei, știm că e omul potrivit la locul potrivit. Pe Melody o găsiți deseori fie la activitățile educative extrașcolare, fie cu gândul la ele, acestea fiind specialitatea ei. Duce la bun sfârșit ceea ce își propune să facă, indiferent de cât de provocator e acel lucru. Să nu mai menționăm determinarea pe care o are când își propune să renunțe la zahărul și dulciurile din alimentația ei :D.

Alina Ionescu

Asistent social


Alina are talentul de a așeza cu ușurință idei complexe într-o ordine naturală și accesibilă. Cu o minte ageră, promptitudine și, în egală măsură, cu empatie și dedicare, coordonează 25 de relații copil – mentor din programul Connect 1-la-1. Se conectează atât de bine cu copiii și adolescenții, încât mulți își doresc să o aibă ca mentor. Nu ne-a surprins asta, după ce i-am descoperit umorul fin, jovialitatea și latura artistică. Dacă o întâlniți cu un design mai aparte pe tricou, să știți că ea l-a pictat. Și chiar dacă ne salută cu „Adio” când pleacă de la muncă, este printre primele persoane pe care le reîntâlnești dimineața la birou.

Ruxandra Pasztor

Asistent social - Office manager


Ruxandra (aka Ruxi) a fost cu Preventis aproape de la început. Când s-a alăturat fondatoarelor, nu avea biroul ei propriu și lucra la un calculator tare îmbătrânit. Dar pe orice punea mâna înflorea! Ruxi leagă relații repede și sincer, organizează și perseverează în îndeplinirea obiectivelor, anticipează pașii următori și nu se lasă până nu finalizează. Cu inimă de asistent social și cu minte de office manager, se conectează la fel de prietenos și autentic cu beneficiarii serviciilor și cu partenerii organizației, cu adolescenții și cu membrii de bord, cu colegii și cu sponsorii. Dedicată 100%, ea este link-ul între toate departamentele și le eficientizează munca. Atât putem spune: cine nu are o „Ruxi”, să își cumpere!

Damaris Dican

Specialist PR și Coordonator Fundraising


Damaris este dinamismul echipei, argintul viu, cea care ne încurajează când obosim sau când nu mai vedem capătul tunelului. Damaris este cea care pe tot parcursul anului umple biroul de flori, dulciuri, pufuleţi şi surprize! Tot ea este responsabilă de echipa de Debit Direct prin care oamenii binevoitori pot susţine financiar lupta împotriva consumului de droguri! Noi credem că networking-ul s-a inventat privind-o pe Damaris – are prieteni peste tot și nu este lucru de nerezolvat pe lumea asta când ai prieteni ca ai ei. Devotament, dinamism, încredere, voioşie – iată cuvintele cheie ale colegei noastre!

This is a unique website which will require a more modern browser to work!

Please upgrade today!