Materiale de prevenire

Materiale de prevenire


Credem în potențialul de creștere și dezvoltare al adolescenților și tinerilor și știm că drogurile pot devia traiectoria acestora de la atingerea obiectivelor de dezvoltare și împlinire personală.
Din dorința de a-i ajuta pe adolescenți în parcursul lor și de a ajunge la cât mai mulți dintre aceștia am dezvoltat o varietate de materiale pentru prevenirea dependențelor la adolescenți:
  • Energie vs Haos - Să vorbim despre energizante. Set de materiale destinate adolescenților din clasele IV-VII pentru prevenirea consumului de energizante.
  • Pledoaria finală – Să vorbim despre țigările electronice și vaping. Set de materiale destinate adolescenților din clasele IV-VII pentru prevenirea folosirii țigărilor electronice și a vape-urilor cu sau fără nicotină.
  • Planeta amețită - Să vorbim despre alcool. Set de materiale destinate adolescenților din clasele V-VIII pentru prevenirea consumului de alcool.
  • Cele două fețe opuse - Să vorbim despre droguri. Set de materiale destinate adolescenților din clasele V-VIII pentru prevenirea consumului de droguri.
  • P.R.O.M.I.T - Să vorbim despre dependență. Set de materiale destinate adolescenților din clasele VIII-XII pentru prevenirea dependenței.
  • Go Up not high - Să vorbim despre marijuana. Set de materiale destinate adolescenților din clasele VIII-XII pentru prevenirea consumului de marijuana.
  • Întoarce cardul! - Să vorbim despre drogurile stimulente. Set de materiale destinate adolescenților din clasele VIII-XII pentru prevenirea consumului de droguri stimulente.
  • Călătoria cu Mașina timpului - Să vorbim despre fumat. Set de materiale destinate adolescenților din clasele V-VIII pentru prevenirea consumului de tutun.
  • Chipsurile și online-ul - Să vorbim despre dependența de tehnologie digitală. Set de materiale destinate adolescenților din clasele VIII-XII pentru prevenirea dependeței digitale.
  Aceste materiale vizează adolescenții aflați în clasele V-XII, aceștia fiind considerați la risc pentru debutul în consumul de substanțe. Acestea sunt gândite specific pe categorii de vârstă astfel că fiecare pachet de materiale abordează o temă conform provocărilor cu care adolescenții/elevii se confruntă la vârsta respectivă.
Aceste materiale sunt gratuite iar persoana care solicită materialele pentru a susține o activitate la oră poate beneficia de supervizarea noastră.
Pentru a avea acces la aceste materiale pentru a susține o activitate, creează-ți un cont mai jos:

Pași pentru a accesa materialele:


 
  Dacă aveți nevoie de sprijinul nostru sau de mai multe informații ne puteți scrie la adresa de email prevenire@preventis.ro

Întrebări frecvente (FAQ)

 

1. Cum ajung în posesia materialelor de prevenire?

Pentru a intra în posesia materialelor de prevenire trebuie să vă creați un cont pe site-ul https://preventis.ro/inregistrare/. Materialele NU pot fi accesate dacă aplicați la secțiunea Implică-te/ Fii voluntar/ Campanii de prevenire.

2. Cum și cât durează să îmi fac cont pe site-ul www.preventis.ro?

Accesați https://preventis.ro/inregistrare/ și completați câmpurile afișate sau accesați https://preventis.ro/materiale-de-prevenire/ și urmați pașii din josul paginii. Totul durează mai puțin de 3 minute.

3. De ce este important să îmi trec corect datele personale?

Datele pe care le completați vor fi folosite ulterior de către dumneavoastră pentru a vă putea loga și avea acces la materialele de prevenire. În cazul în care există vreo incongruență între datele completate la înregistrare și datele completate la logare, nu veți putea accesa materialele,  de aceea verificați întotdeauna câmpurile completate. Mai mult, pe adresa de mail completată dorim să ținem legătura cu dumneavoastră și să vă punem la curent cu informații despre activități și noutăți care apar. Datele dumneavoastră vor fi colectate respectând prevederile din Regulamentul (UE) 2016/679 privind protecția persoanelor fizice în ceea ce privește prelucrarea datelor cu caracter personal și privind libera circulație a acestor date.

4. Cum pot descărca materialele de prevenire?

După ce vă logați pe contul dumneavoastră accesând https://preventis.ro/logare/, întoarceți-vă la pagina principală făcând clic pe logo-ul Preventis. Puteți accesa materialele dorite, ori de câte ori doriți, revenind la bara din meniu RESURSE/ Materiale de prevenire. Accesați titlul activității pe care doriți să o susțineți și descărcați documentele necesare.

5. Cine poate susține activitățile? Cine este facilitatorul?

Activitățile pot fi susținute/facilitate de către persoane și specialiști care lucrează cu adolescenți și tineri: cadre didactice, consilieri școlari, psihologi, asistenți sociali, lideri de tineret, etc. Acestea sunt gândite pentru a putea fi susținute fără asistență didactică din partea echipei Preventis.

6. Cum pot descărca adeverința care să ateste activitățile susținute? Pot descărca câte o adeverință pentru fiecare activitate?

După susținerea activităților, accesați https://preventis.ro/adeverinta/ și completați câmpurile obligatorii afișate. La final faceți clic pe CREEAZĂ ADEVERINȚĂ. În partea de sus a paginii va apărea butonul DESCARCĂ ADEVERINȚA. Faceți clic pe acest buton și descărcați adeverința. Adeverința intră automat și pe adresa de email completată în cadrul adeverinței. Pentru fiecare dintre activitățile susținute puteți descărca câte o adeverință. ATENȚIE! Asigurați-vă că aveți toate datele necesare pentru descărcarea adeverinței.

7. Adeverința este valabilă pentru orice fel de activitate de prevenire?

Adeverințele sunt valabile doar atunci când susțineți activitățile existente în cadrul materialelor de prevenire a consumului de droguri, de pe site. Pentru a vedea care sunt activitățile respective, accesați https://preventis.ro/materiale-de-prevenire/. Pentru orice alte activități de prevenire susținute dar care nu fac parte din materialele noastre de prevenire, NU eliberăm adeverințe.

8. De ce date am nevoie pentru a completa și descărca adeverința?

Pentru a completa și descărca adeverința care atestă activitățile susținute e nevoie să aveți în vedere un feedback cu privire la activitatea susținută, numele acesteia, numărul de participanți prezenți cât și poze din cadrul activității.

9. Cum pot încheia un protocol de colaborare/ parteneriat între instituția pe care o reprezint și Asociația Preventis?

Pentru a încheia un protocol de colaborare între instituția pe care o reprezentați și Preventis, accesați https://preventis.ro/protocol/ și completați cu datele necesare. La final faceți clic pe GENEREAZĂ PROTOCOLUL. În partea de sus a paginii va apărea butonul DESCARCĂ PROTOCOL. Faceți clic pe acest buton și descărcați protocolul de colaborare. Protocolul de colaborare intră automat și pe adresa de email completată în cadrul acestuia. ATENȚIE! Pentru cadrele didactice din cadrul aceleiași instituții este suficient să completați și să descărcați protocolul de colaborare doar o singură dată, de către o singură persoană.

10. De ce îmi apare o eroare când încerc să îmi creez contul sau să descarc materialele de prevenire?

Datorită faptului că lucrăm constant la a ne îmbunătăți serviciile și pentru că ne dorim să vă oferim un suport cât mai bun în demersul susținerii activităților de prevenire a consumului de droguri la adolescenți, site-ul nostru este uneori în lucru. Astfel, la momentul respectiv, accesul pe site este restricționat și vă rugăm să reveniți după câteva ore. În cazul în care nu reușiți, după mai multe încercări, contactați-ne la adresa prevenire@preventis.ro.

11. Există vreo modalitate prin care putem vorbi părinților despre prevenirea consumului de substanțe la adolescenții lor?

O componentă foarte importantă în prevenirea consumului de substanțe este echiparea adulților cu rol în educarea/ creșterea copiilor și adolescenților. Pentru aceasta vă puteți echipa și transmite mai departe informații chiar dumneavoastră, inspirându-vă de pe canalul de youtube https://www.youtube.com/channel/UCYe4Cblgi4jKWX4BIUNRR-w/playlists sau de pe site-ul www.preventis.ro la secțiunea INFORMEAZĂ-TE.  Mai mult, dacă doriți, ne bucurăm să vă putem veni în sprijin cu oferta noastră de webinarii despre care puteți citi mai multe accesând https://preventis.ro/formari-si-instruiri-in-adictii/.

This is a unique website which will require a more modern browser to work!

Please upgrade today!