Consiliere

Oferim ajutor tinerilor care consumă droguri sau se confruntă cu diverse dependenţe


Cui ne adresăm


Asociația Preventis oferă un program ambulator de recuperare a adolescenților și tinerilor (12-30 ani) care fie consumă ocazional, experimental sau regulat substanțe (droguri, alcool, medicamente), fie practică un comportament adictiv (ex. jocuri de noroc, jocuri video).

Programul nostru de recuperare este un proces colaborativ care îmbină terapia individuală cu cea familială, precum și cu intervenții în alte sisteme în care este implicată persoana consumatoare, cum ar fi școala, locul de muncă, sisteme juridice, medicale sau de natură spirituală.

Care este filosofia programului nostru de recuperare


Considerăm că abuzul de substanțe la adolescenți și tineri este un fenomen multidimensional și multideterminat (biologic, cognitiv, de personalitate și temperament, familial și de dezvoltare, social, spiritual/existențial etc.). Ca urmare, recuperarea este un proces complex care are șanse superioare de reușită dacă se produc modificări la mai multe nivele, nu doar al persoanei care consumă, cât și la cel familial, sau al sistemelor din care aceasta face parte.

Astfel, scopul programului nostru de terapie constă nu doar în eliminarea substanței/ comportamentului adictiv dar mai ales în (re)dobândirea experienței unei vieți împlinitoare și semnificative fără drog sau dependențe. Considerăm că în terapie este necesar să oferim spațiu întrebărilor legate de valori, sensul vieții sau dimensiunea existențială, în funcție de nevoia și interesul fiecărei persoane. În viziunea noastră, acestea își găsesc răspunsul în perspectiva creștină asupra vieţii. Respectăm însă convingerile fiecărei persoane.

Ce servicii oferim


Tinerii care consumă droguri şi familiile lor pot beneficia de consiliere individuală, terapie de familie și colaborarea cu alte servicii specializate. Pentru părinţi oferim consiliere de suport, educare în ce priveşte dependenţa şi relaţionarea cu copiii consumatori. În situații excepționale, putem oferi consiliere și online.

Încurajăm implicarea persoanelor consumatoare în grupuri de suport pe perioada programului de recuperare. De asemenea, încurajăm apelarea la suport spiritual.

Ocazional, la Preventis oferim un grup de suport pentru recuperarea în adicții SMART Recovery® (www.smartrecovery.org). SMART Recovery este un program bazat pe studii, alternativ la grupurile de tip AA și care se desfășoară cu succes în Statele Unite și în alte țări încă din 1994. Abordarea are la bază elemente din terapia cognitiv-comportamentală, REBT și interviul motivațional.
Întâlnirile sunt deschise persoanelor cu vârsta cuprinsă între 18-35 ani și nu necesită programare prealabilă. Interesați-vă dacă în prezent există un grup în desfășurare.
Participarea la grup este gratuită, dar contribuirea cu o donație simbolică este binevenită.

Serviciile de consiliere individuală și familială necesită o programare anterioară. Solicitarea unei programări se face fie telefonic, la +40 364 805114, de luni până vineri între orele 9-17, sau completând formularul de solicitare de consiliere. Pentru a crește complianța la tratament a clienților solicităm o donație sugerată pentru aceste ședințe.

Formular solicitare consiliere


  Asociația Preventis din Cluj-Napoca oferă servicii de consiliere și psihoterapie adolescenților și tinerilor (12-30 de ani) care se confruntă cu probleme legate de consum de substanțe (alcool, droguri, medicamente) sau jocuri de noroc. Dacă nu vă încadrați în această categorie de vârstă ne puteți contacta pentru referiri spre alte servicii specializate.

  Pentru MinePentru altcineva  Necăsătorit(ă) – Singur(ă) sau Într-o relație Căsătorit(ă)Divorțat(ă)Separat(ă)Văduv(ă)

  (dacă un părinte/aparținător solicită consiliere pentru un minor/ă, va trebui să vină la prima întâlnire însoțiți)

  Dacă persoana pentru care solicitați consiliere este adult(ă), solicitarea noastră este ca acea persoană să facă personal o cerere pentru consiliere.


  Necăsătorit(ă) – Singur(ă) sau Într-o relație Căsătorit(ă)Divorțat(ă)Separat(ă)Văduv(ă)

  Vom analiza solicitarea dvs. în cadrul departamentului de consiliere al organizației noastre. Veți fi contactați de către consilierul/terapeutul care vă poate prelua cazul în cel mult 24 ore.  TelefonEmail

  Sunt de acord cu prelucrarea datelor mele personale in conformitate cu prevederile Legii nr. 677/2011 pentru protectia persoanelor cu privire la prelucrarea datelor cu caracter personal si libera circulatie a acestora.

  This is a unique website which will require a more modern browser to work!

  Please upgrade today!