Dependența
distruge
vieți

Alătură-te celor care oferă speranță și recuperare.

Oferim ajutor adolescenților și tinerilor care consumă droguri sau se confruntă cu diverse dependenţe.


Programul nostru de recuperare este un proces colaborativ care îmbină terapia individuală cu cea familială, precum și cu intervenții de grup sau în alte sisteme (ex. școală, sisteme juridice, medicale sau legate de credință) în care este implicată persoana care ne solicită ajutorul.

Cui ne adresăm?

Adolescenților și tinerilor (12-35 ani) care consumă ocazional sau regulat substanțe (droguri, alcool, medicamente, etc.) sau practică un comportament adictiv (jocuri de noroc, jocuri video, etc.) și doresc să exploreze ce li se întâmplă sau să oprească comportamentul problematic.

Uneori adolescenții/tinerii nu sunt conștienți de consecințele negative ale consumului lor sau nu sunt motivați pentru a face o schimbare. În aceste situații, sprijinim părinții sau aparținătorii lor pentru a putea gestiona situația familială într-un mod cât mai eficient și sănătos.

Care este filosofia programului nostru de recuperare

Considerăm că abuzul de substanțe la adolescenți și tineri este un fenomen multidimensional și multideterminat, fiind implicați factori biologici, cognitivi, emoționali, familiali, sociali sau spirituali. Ca urmare, recuperarea din adicție este un proces complex care are șanse superioare de reușită dacă se produc schimbări la toate nivelele afectate.

Scopul programului nostru de terapie constă nu doar în eliminarea substanței/comportamentului adictiv dar mai ales în (re)dobândirea experienței unei vieți împlinitoare și semnificative fără drog sau dependențe. 

Considerăm că în terapie este necesar să oferim spațiu întrebărilor legate de valori, sensul vieții sau dimensiunea existențială, în funcție de nevoia și interesul fiecărei persoane. În viziunea noastră, acestea își găsesc cele mai bune răspunsuri în perspectiva creștină asupra omului și vieţii. Respectăm însă convingerile fiecărei persoane.

Ce servicii oferim

Tinerii care consumă droguri şi familiile lor pot beneficia de evaluarea adicției, consiliere individuală, terapie de familie și colaborarea cu alte servicii specializate (medic psihiatru, evaluări psihologice, centre rezidențiale de tratament). 

Pentru părinţi oferim consiliere de suport și psihoeducație în ce priveşte dependenţa şi relaţionarea cu copiii consumatori.

Încurajăm implicarea tinerilor motivați pentru recuperare în grupul de suport. De asemenea, încurajăm apelarea la suport spiritual.

Serviciile de consiliere individuală și familială necesită o programare anterioară. Solicitarea unei programări se face fie telefonic, la +40 (771) 788 410, de luni până vineri între orele 9.00-17.00 sau completând formularul de solicitare de consiliere.

Întrebări frecvente

Preventis are un program de tratament în ambulator și nu oferă internare psihiatrică sau dezintoxicare.

Pentru a crește complianța la tratament a clienților, solicităm o donație sugerată pentru ședințele de consiliere individuală și familială.
Participarea la grupul de suport este gratuită.

Recuperarea depinde de vârsta persoanei, vechimea adicției, motivația și resursele personale dar și de alți factori specifici. 3 luni de abstinențǎ sunt necesare pentru „remisia timpurie”, 1 an pentru „remisia susținutǎ”, precum și menținerea schimbărilor stilului de viață, astfel încât să nu apară recăderi.