Oferim ajutor tinerilor care consumă droguri sau se confruntă cu diverse dependenţe


Programările la consiliere se pot face telefonic sau completând formularul de inscriere.

   +40 771 788 410           help@preventis.ro

Cui ne adresăm


Asociația Preventis oferă un program ambulator de recuperare a adolescenților și tinerilor (12-30 ani) care fie consumă ocazional, experimental sau regulat substanțe (droguri, alcool, medicamente), fie practică un comportament adictiv (ex. jocuri de noroc, jocuri video).

Programul nostru de recuperare este un proces colaborativ care îmbină terapia individuală cu cea familială, precum și cu intervenții în alte sisteme în care este implicată persoana consumatoare, cum ar fi școala, locul de muncă, sisteme juridice, medicale sau de natură spirituală.

Care este filosofia programului nostru de recuperare


Considerăm că abuzul de substanțe la adolescenți și tineri este un fenomen multidimensional și multideterminat (biologic, cognitiv, de personalitate și temperament, familial și de dezvoltare, social, spiritual/existențial etc.). Ca urmare, recuperarea este un proces complex care are șanse superioare de reușită dacă se produc modificări la mai multe nivele, nu doar al persoanei care consumă, cât și la cel familial, sau al sistemelor din care aceasta face parte.

Astfel, scopul programului nostru de terapie constă nu doar în eliminarea substanței/ comportamentului adictiv dar mai ales în (re)dobândirea experienței unei vieți împlinitoare și semnificative fără drog sau dependențe. Considerăm că în terapie este necesar să oferim spațiu întrebărilor legate de valori, sensul vieții sau dimensiunea existențială, în funcție de nevoia și interesul fiecărei persoane. În viziunea noastră, acestea își găsesc răspunsul în perspectiva creștină asupra vieţii. Respectăm însă convingerile fiecărei persoane.

Ce servicii oferim


Tinerii care consumă droguri şi familiile lor pot beneficia de consiliere individuală, terapie de familie și colaborarea cu alte servicii specializate. Pentru părinţi oferim consiliere de suport, educare în ce priveşte dependenţa şi relaţionarea cu copiii consumatori. În situații excepționale, putem oferi consiliere și online.

Încurajăm implicarea persoanelor consumatoare în grupuri de suport pe perioada programului de recuperare. De asemenea, încurajăm apelarea la suport spiritual.

Ocazional, la Preventis oferim un grup de suport pentru recuperarea în adicții SMART Recovery® (www.smartrecovery.org). SMART Recovery este un program bazat pe studii, alternativ la grupurile de tip AA și care se desfășoară cu succes în Statele Unite și în alte țări încă din 1994. Abordarea are la bază elemente din terapia cognitiv-comportamentală, REBT și interviul motivațional.
Întâlnirile sunt deschise persoanelor cu vârsta cuprinsă între 18-35 ani și nu necesită programare prealabilă. Interesați-vă dacă în prezent există un grup în desfășurare.
Participarea la grup este gratuită, dar contribuirea cu o donație simbolică este binevenită.

Serviciile de consiliere individuală și familială necesită o programare anterioară. Solicitarea unei programări se face fie telefonic, la +40 (771) 788 410 , de luni până vineri între orele 9-17, sau completând formularul de solicitare de consiliere. Pentru a crește complianța la tratament a clienților solicităm o donație sugerată pentru aceste ședințe.

Întrebări frecvente (FAQ)

Când trebuie să cer ajutor?

Adolescenți și tineri pot să ceară părerea unui specialist încă din momentul în care se întreabă dacă au o problemă cu consumul de substanțe/comportamentele adictive. Recomandăm călduros să nu așteptați până când veți observa deteriorări evidente în sănătatea voastră, în relația cu familia, prietenii, școala sau la locul de muncă!

Părinții ni se pot adresa atât preventiv (de exemplu, când doresc să se educe cu privire la consumul de droguri la adolescenți), fie când au suspiciuni sau consumul/comportamentul problematic este deja prezent.

Unde faceți consiliere?

Consilierea se desfășoară atât la sediul organizației Preventis, cât și în mediul online.

Aveți și medici?

Echipa de consiliere este formată din psihologi, însă, la nevoie, putem oferi sugestii de cadre medicale cu care colaborăm.

Puteți interna consumatori?

La Preventis oferim servicii doar în regim ambulator, însă avem colaborări active cu diverse centre rezidențiale din țară și medici psihiatri/secții psihiatrice înspre care vă putem referi.

Prescrieți medicamente?

Nu, însă vă putem referi înspre medici psihiatri care pot să facă asta.

Copilul meu nu vrea să vină

Aceasta e o situație frecventă la adolescenți. Atunci când intervenția directă cu persoana dependentă nu poate să aibă loc, noi, cei de la Preventis, încurajăm intervenția indirectă în care părinții sunt consiliați cu privire la ce pot face ei în mod concret ca să-și ajute copilul consumator.

Cine face consilierea? Au aceștia pregătirea necesară?

Echipa noastră e formată din psihologi și consilieri cu formare și experiență în domeniul adicțiilor, care au competențele necesare pentru a interveni în situații complexe și delicate.

E eficientă consilierea?

Cea mai potrivită intervenție în problematica adicțiilor este terapia familială, un tip de intervenție complex pe care noi deja o folosim în consiliere. Din experiența noastră, însă, am observat că succesul unei intervenții e determinat de mai mulți factori, cei mai importanți fiind disponibilitatea clientului de a munci pentru schimbare și sprijinul consistent din partea familiei.

Cât durează procesul de consiliere?

Răspunsul corect este: nu știm! Fiecare persoană are propria poveste și propriul ritm de recuperare. În orice tip de tratament mintea și organismul uman pot reacționa diferit.

Cu toate acestea, literatura de specialitate arată că o persoană este stabilă după aproximativ 3 luni în care a reușit să nu consume!

This is a unique website which will require a more modern browser to work!

Please upgrade today!