LSD

Ce este LSD-ul?


LSD-ul este una dintre substanțele chimice cu cel mai puternic efect halucinogen. Este fabricat din acidul lisergic găsit în claviceps, o ciupercă parazită care crește pe secară și alte grâne.

LSD-ul este fabricat sub formă de cristale în laboratoare ilegale, în special în Statele Unite ale Americii. Aceste cristale sunt ulterior transformate în substanță lichidă pentru a putea fi distribuite mai ușor. LSD-ul este lipsit de miros, culoare și are un gust ușor amărui.

LSD-ul este cunoscut și sub numele de “acid”  și se vinde sub formă de capsule sau pătrățele gelatinoase. Uneori este adăugat în hârtie absorbantă care ulterior este tăiată în bucăți mai mici, de forma unui timbru. Poate fi comercializat și sub formă lichidă. Indiferent de forma în care se găsește, consumul de LSD conduce la un singur lucru – o deconectare severă de realitate.

Despre halucinogene


După cum le spune numele, halucinogenele sunt droguri care produc halucinații. Consumatorii văd imagini, aud sunete și experimentează senzații care pentru ei par reale, în ciuda faptului că acestea nu există. Unele halucinogene pot produce schimbări bruște și neașteptate de dispoziție.

Riscurile consumului de LSD


Efectele consumului de LSD sunt imprevizibile. Acestea diferă în funcție de cantitatea consumată, dispoziția în care consumatorul se află în momentul consumului, tipul de personalitate a acestuia și locul în care acesta se află.

În mod normal, între 30 și 90 de minute ulterior consumului, se resimt primele simptome. Deseori pupilele se dilată, temperatura corpului fie crește, fie scade, iar tensiunea arterială și pulsul fie cresc, fie scad. De asemenea, transpirația excesivă și frisoanele sunt simptome des întâlnite. Schimbările bruște de dispoziție apar frecvent în urma consumului.

Partea cea mai riscantă în ceea ce privește consumul de LSD este faptul că majoritatea consumatorilor nu au capacitatea de a realiza care senzații sunt reale și care sunt produse de consumul substanței. Anumiți consumatori experimentează o stare intensă de fericire pe care o confundă cu o așa numită iluminare. Alții, din contră, experimentează gânduri și sentimente terifiante, frica intensă, frica de nebunie, disperare. Odată ce aceste simptome încep să se resimtă, nu pot fi oprite ușor, uneori fiind resimțite pentru chiar 12 ore. Din nefericire, unele persoane vor dezvolta probleme de sănătate mintală declanșate de episodul psihotic.

Nu numai că persoanele aflate sub influența LSD se disociază de acțiunile lor din viața de zi cu zi, dar de asemenea simt o nevoie tot mai mare de a consuma substanța cu scopul de a experimenta aceleași senzații.

Luat în doze mari, LSD-ul produce halucinații vizuale. Simțurile consumatorului cu privire la timp, spațiu cât și la propriul sine se schimbă radical. Mărimea și forma obiectelor dimprejur sunt distorsionate, la fel întâmplându-se și cu sunetele și culorile. Chiar și simțurile tactile sunt modificate, iar lucrurile normale pot părea ciudate. Aceste trăiri pot cauza stări de panică și teamă.

Capacitatea de a lua decizii bune și de a realiza prezența anumitor pericole comune este afectată. Un consumator de LSD ar putea încerca să sară pe geam de la o distanță mare doar pentru a putea să aibă o privire de ansamblu mai detaliată asupra pământului. De asemenea, i s-ar părea o acțiune distractivă să admire apusul, total inconștient de faptul că se află în mijlocul unei intersecții foarte aglomerate.

Majoritatea consumatorilor de LSD experimentează psihoze și depresii severe. Deoarece substanța se acumulează în corp, consumatorii dezvoltă toleranță. Acest lucru înseamnă că un consumator va avea nevoie de doze tot mai mari și mai dese pentru ca să mai aibă ceva senzații plăcute.

Efectele dăunătoare ale consumului de LSD


Efecte resimțite la nivel fizic

  • Pupile dilatate
  • Temperatură corporală fie crescută, fie scăzută
  • Transpirație excesivă și frisoane
  • Pierderea poftei de mâncare
  • Tulburări de somn
  • Uscăciunea gurii
  • Tremurături

Efecte resimțite la nivel mental

  • Iluzii
  • Halucinații vizuale
  • Senzații neadevărate de euforie și certitudine
  • Distorsionare a simțului temporar și a identității
  • Percepții false
  • Distorsionarea mărimii și formei obiectelor dimprejur, a mișcărilor, culorilor, sunetelor, simțutlui tactil
  • Teama de a pierde controlul
  • Atacuri de panică
  • Depresie severă
  • Psihoze

This is a unique website which will require a more modern browser to work!

Please upgrade today!