Life is beautiful – Eveniment stradal de conștientizare a populației tinere cu privire la riscurile asociate cu consumul de droguri.

Organizator: Asociația Preventis, în colaborare cu Consiliul local Cluj-Napoca.

Evenimentul a avut loc pe bd. Unirii (zona Clopot) și s-au desfășurat două acțiuni interactive de conștientizare a riscurilor asociate cu consumul de marijuana (și nu numai):

1. Casa visurilor mele – sub sloganul “My life plans not in smoke”
A fost amplasat scheletul unei case(aprox. 2/2 m). Trecătorii tineri au fost invitați să scrie pe cele 780 de piese puzzle din polistiren puse la dispoziție, un plan/ un vis/ o dorință pe care ar dori să o realizeze în viață. Până la încheierea Zilei internaționale antidrog, casa a fost complet construită din îmbinarea pieselor de puzzle, fiecare purtând câte un vis de viitor al clujenilor. (Este cunoscut faptul că marijuana și alte droguri produc o puternică demotivare cu privire la planurile de viitor).

2. Relaxează-te la mare sau la munte – sub sloganul „Life is beautiful. Enjoy it as it is”
A fost amplasat un panou de aprox. 2/2,4 metri având pe una dintre fețe un fototapet cu o scenă de mare, iar pe verso un fototapet cu o scenă de pădure/munte. Decorurile specifice i-au introdus pe trecători într-o atmosferă de relaxare, în care s-au putut fotografia, promovând mesajul proiectului. (Mulți tineri consumă marijuana pentru a se relaxa, deși recunosc că este o senzație iluzorie.)