“Expoziție foto în aer liber, cu tematică antidrog” este o campanie publică de conştientizare a comunității clujene cu privire la riscurile asociate consumului de droguri.

Organizatorii proiectului sunt Asociația Preventis în colaborare cu DASM Consiliul Local Cluj-Napoca.

Campania a constat în două acțiuni interconectate:

1. O expoziție foto captivantă și educativă, amplasată în Piața Unirii într-un format sugestiv pentru tematica aleasă. Fotografiile de mari dimensiuni au ilustrat obiecte aparținând unor tineri consumatori/foști consumatori de droguri și care sunt reprezentative pentru efectele negative cu care aceștia s-au confruntat. Fiecare fotografie a fost însoțită de „povestea” reală și tulburătoare a obiectului.
Expoziția este mobilă și va fi expusă timp de 6 luni (iulie-decembrie 2014) în diverse locații publice din Cluj-Napoca frecventate de tineri (parcuri, școli, facultăți, mall-uri, cafenele etc).
Alături de fotografii au stat o parte dintre tinerii foști consumatori de droguri, posesorii obiectelor fotografiate. Ei au stat de vorbă cu vizitatorii expoziției, confirmând veridicitatea mesajelor și motivând tinerii să stea departe de droguri sau să renunțe la ele în cazul în care au început să consume.

2. Acțiune stradală – Clujenii spun: „Eu nu consum droguri!”. O echipă de 20 de tineri voluntari ai Asociației Preventis au colindat fiecare cartier mai important al orașului, vorbind cu trecătorii despre consumul de droguri și invitându-i la expoziția foto „Obiecte care spun o poveste”. Trecătorii au fost încurajați să poarte de Ziua internațională antidrog un sticker cu mesajul „Eu nu consum droguri!”. Cu această ocazie 4.000 de clujeni au ales să poarte stikerul, transmițând mesajul antidrog în tot oraşul.

Partenerii proiectului au fost: Direcția de asistență Socială și Medicală din cadrul Consiliului local Cluj-Napoca, Centrul Clujul are Suflet, Centrul de voluntariat, Parteneri media

Mulțumiri speciale fotografului profesionist Raul Gădălean de la GRImage photography, editorului Dika Pascu, lui Cristian Trâncă și Magazinul de Baterii pentru munca voluntară, talentul și susținerea pe care au arătat-o față de viziunea Asociației Preventis!