Activitati

Upgrading CONNECT…

Dincolo de orice proiecte sociale, suntem conștienți că părinții au cea mai mare influență în viața copiilor.

De aceea ne-am propus să suținem părinții ca aceștia să poată răspunde mai bine situațiilor dificile pe care le întâmpină în relația cu copiii. Așa s-a născut programul de educare parentală pentru părinții copiilor din Connect, proiectul nostru de mentorat.

De când ne-am lărgit echipa cu noul nostru psiholog, Liana Tamàs am și început realizarea și implementarea acestui program.

Mai concret, Liana are 5 întâlniri cu fiecare părinte pe teme cum ar fi: “Critica și arătarea aprecierii”, “Stabilirea de reguli, limite și consecințe”, “Cum să-ți stăpânești furia”, “Cum să rezolvi problemele, reducând conflictul” și altele.

Deja 10 părinți au participat la acest program, realizându-se până acum 35 de întâlniri. Bineînțeles, reacțiile pozitive nu au întârziat să apară: o mamă singură a 5 copii ne-a spus:

Mi se părea că nu am timp să discut cu fiecare copil în parte. Apoi am acceptat provocarea să vorbesc în fiecare zi cu câte un copil pentru 15 minute. Am aflat astfel multe lucruri despre fiecare și simt că ne înțelegem mai bine.

Mai mult, în 22 iulie am organizat o excursie de o zi la Someșul Cald doar pentru mamele din proiect. A fost o zi deosebită: au împărtășit povești de viață, s-au bucurat de natură și de vremea frumoasă, au mâncat un gulaș bun și s-au simțit iubite și apreciate.

This is a unique website which will require a more modern browser to work!

Please upgrade today!