Activitati

Un 26 iunie colorat…

Anul acesta, Preventis a marcat Ziua Internațională Antidrog prin campania Drogurile promit fericirea. MINT.

Cu siguranță toți oamenii își doresc să fie fericiți și dacă s-ar putea, chiar să evite suferința. Lucrul acesta face parte din normalitatea vieții. Dar a căuta fericirea sau detașarea de probleme prin droguri este periculos!

Scopul campaniei Preventis a fost tocmai conștientizarea adolescenților, tinerilor și părinților acestora cu privire la faptul că drogurile nu sunt o opțiune sănătoasă pentru reglarea emoțiilor negative. Am ales să facem acest lucru invitând participanții să coloreze desene de tip zentangle și să descopere alternativele sănătoase acsunse în aceste desene, iar noi le-am dat în schimb câte o brățară care să le amintească modalitățile bune propuse de noi, prin care putem îmbunătăți felul în care ne simțim.

Acronimul P.R.O.M.I.T. – prezent și pe brătări și în desene, sugerează șase strategii sănătoase de schimbare în bine a stării sufletești și a emoțiilor.

Iată la ce ne-am gândit noi

Prieteni

Relaxare

Oportunități

Mișcare

Implicare în folosul altora

Treci peste greutăți

Tot în cadrul acestei campanii, și părinții s-au bucurat de atenție – printr-o activitate experențială, părinții (însoțiți de copii), au putut verifica cât de multe știu despre viața emoțională a copiilor lor. La final, fiecare părinte a primit materiale educative cu scop preventiv pentru consumul de droguri.

This is a unique website which will require a more modern browser to work!

Please upgrade today!