Formare de bază în Interviul Motivațional – 20 credite

Formare de bază în Interviul Motivațional – 20 credite

Asociația Preventis și trainerul internațional Bert Bakker (Olanda) au plăcerea să vă invite la Formarea de bază în Interviul Motivațional.

Cursul este acreditat de Colegiul Psihologilor din România cu 20 credite.
Informații despre desfășurarea formării:

  • Data și durata 8-10 iunie 2023, (între 9.00-17.00)
  • Cursul de desfășoară integral FIZIC, în Cluj-Napoc, la ClujHUB 

  Participarea integrală este obligatorie pe toată durata cursului, având în vedere construirea treptată a materialului și numărul mare de exerciții practice pe echipe.

  • Limbile de predare sunt ENGLEZĂ (cu traducere) și ROMÂNĂ
  • Costul cursului este 1,150 lei/pers

  Se acordă o reducere de 10% pentru 2 sau mai mulți participanți din aceeași organizație.

  Taxa se achită în contul: Asociația Preventis, CF 17896437, Str. I. P. Retegan nr. 20, cod 400502 Cluj-Napoca, Cont RO61 RNCB 0106 0265 8430 0001, BCR Cluj (cu mențiunea: taxă curs IM pentru: numele participantului)
  Locurile sunt limitate și se vor ocupa în ordinea înscrierii. Deadline-ul pentru înscrieri este 4 iunie 2023. Locul se confirmă în urma trimiterii formularului de înscriere și a dovezii efectuării plății.
  Pentru completarea Formularului de înscriere, vă rugăm accesați link-ul de mai jos: https://forms.gle/h1JrD9kszS5Z99Eo6

  Despre Interviul Motivațional (IM)

  IM reprezintă o abordare terapeutică fundamentată științific, deosebit de utilă în facilitarea schimbării, de orice natură ar fi aceasta (renunțarea la fumat, slăbirea în greutate etc). Este un mod de a fi cu clientul, un stil colaborativ de conversație care descoperă și întărește motivația proprie a persoanei de a se schimba.

  Metoda are aplicabilitate în multiple domenii, cum ar fi consilierea și psihoterapia, asistența socială, serviciile de sănătate, sistemul de probațiune, educația etc.

  Punctul forte al acestei formări este focalizarea pe dezvoltarea abilităților practice de aplicare ale IM, prin numeroase exerciții, jocuri de rol și demonstrații, fundamentate pe bazele teoretice care sunt prezentate clar și coerent.

  Iată temele principale ale cursului:

  • Care este spiritul IM și efectul lui asupra motivației și ambivalenței
  • Cele 4 procese fundamentale ale IM
  • Abilitățile de bază ale IM
  • Recunoașterea, întărirea și evocarea discursului pro-schimbare
  • Cum răspundem discursului împotriva schimbării
  • Planificarea schimbării în stilul IM

  La finalul cursului veți:

  • Cunoaște o abordare mai eficientă decât încercarea de a vă convinge clienții să se schimbe
  • Putea ajuta clienții să își descopere propria motivație înspre o schimbare pozitivă
  • Ști să vă acordați urechea clinică pentru a discerne din discursul clientului dacă vă mișcați în direcția corectă (sau greșită)
  • Încorpora spiritul colaborativ al IM în munca de zi cu zi cu clienții
  • Exersa folosirea întrebărilor și reflecțiilor într-un stil care să faciliteze schimbarea
  • Ști cum să răspundeți unui client când acesta pare rezistent la schimbare
  • Scăpa de frustrarea asociată cu presiunea pe care ați putea s-o simțiți că trebuie să îi faceți pe oameni să se schimbe.

  Despre formatori:

  Bert Bakker (Olanda) este trainer, autor, consultant și supervizor pe tematica schimbării. Activitatea sa profesională se desfășoară pe plan intern şi internaţional, în domenii precum educație, training și coaching pentru profesioniști din sănătate, învăţământ superior, sectorul non-profit, consilierea pastorală și business. Pentru Bert, cooperarea și facilitarea specifice Interviului Motivațional sunt un mod de viață. Suntem onorați să îl avem pe Bert pentru a 7-a oară alături de noi în România.

  Tabita Cernica are formare de bază în medicină și psihoterapia sistemică, și lucrează ca trainer și consilier-medic în domeniul adicțiilor la Asociația Preventis (www.preventis.ro). A devenit preocupată de problematica schimbării în contextul interacțiunii de peste 15 ani cu tineri dependenți de substanțe. După ce a învățat să aplice Interviul Motivațional în munca ei, a observat că tinerii cu care lucra erau mai motivați și progresau mai rapid înspre schimbare. Astfel, a devenit pasionată să îi sprijine și pe alți colegi în a integra IM în munca lor.
  Pentru orice alte informații vă stăm la dispoziție la: formare@preventis.ro sau tel. 0364 805114 (Asociația Preventis).

This is a unique website which will require a more modern browser to work!

Please upgrade today!