Formare de bază în adicții – 32 credite CPR

Formare de bază în adicții – 32 credite CPR

Asociatia Preventis are bucuria să vă invite la o nouă Formare de bază în adicții, curs acreditat de Colegiul Psihologilor din România cu 32 credite.

Calendar: Cursul se va desfășura în format hibrid (online și fizic) pe parcursul a 2 săptămâni consecutive, astfel:

  • Modulul I – ONLINE: 16-17-18 februarie 2023, (joi și vineri între 15.00-19.15, sâmbăta între 9.00-13.15)
  • Modulul II – FIZIC (Cluj-Napoca):  23-24-25 februarie 2023 (joi și vineri între 10.00-18.30, sâmbătă între 9.00-13.15)

Cost: 950 lei/participant cu plata early-bird (până la data de 15 decembrie 2022), respectiv 1.100 lei/participant până la data de 10 februarie 2023.

Taxa poate fi achitată integral sau în 2 rate egale. Se rezervă un loc prin achitarea primei rate, iar cea de-a doua rată trebuie achitată înainte de începerea cursului.

Taxa va fi achitată în contul: Asociația Preventis, CF 17896437, Str. I. P. Retegan nr. 20, cod 400502 Cluj-Napoca, Cont RO61 RNCB 0106 0265 8430 0001 BCR Cluj.

Modalitate de înscriere: Locurile sunt limitate! Confirmarea locului se face în urma trimiterii Formularului de înscriere și a dovezii efectuării plății prin email la formare@preventis.ro.

Pentru completarea Formularului de înscriere, vă rugăm accesați link-ul de mai jos: https://forms.gle/HAn7toJwTmA1Kjqw9 

Deadline-ul pentru înscriere: 10 februarie 2023.

Descrierea cursului:

Pornim de la premisa că teoria o poate citi oricine. De aceea, cursul va căuta să ofere acele baze teoretice care au cea mai mare aplicabilitate practică și să pună accent pe lecțiile învățate din experiența clinică a lucrului cu persoane afectate de adicții.

Temele abordate / ce veți învăța:

Modulul I va aborda teorii și modele explicative ale dependenței, particularități ale diferitelor adicții de substanțe și comportamente, respectiv prevenirea dependențelor.

Modulul II va aborda recuperarea în adicții – de la evaluare, diagnostic, tipuri și nivele de intervenție, prevenirea recăderilor, comorbiditățile și echipa multidisciplinară.

Modalitate de desfășurare: cursul angajează participanții în procesul de învățare prin:

  • crearea unui spațiu de autoreflecție cu privire la persoana dependentă și adicție;
  • facilitarea interacțiunii live cu persoane aflate în recuperarea din adicții;
  • reflecție pe marginea unor materiale video sau studii de caz din practica clinică.

Cui se adresează cursul/cine poate participa

Cursul se adresează exclusiv profesioniștilor / viitorilor profesioniști (psihologi, psihoterapeuți, medici psihiatri, asistenți sociali, consilieri în adicții, lucrători spirituali) care doresc să se echipeze pentru a lucra cu persoane care suferă de adicții. Creditele CPR se oferă DOAR psihologilor înscriși în Colegiul Psihologilor din România.

Cine sunt formatorii:

Tabita Cernica este medic ca formare de bază. Ulterior, în urma interacțiunii cu pacienți tineri dependenți de substanțe și realizând lipsa de servicii specializate din România, a înființat în 2005 Asociația Preventis (www.preventis.ro), împreună cu câțiva prieteni psihologi. Au urmat 15 ani de acumulare de experiență, în care lucrul efectiv cu persoanele care sufereau/erau la risc de adicție a fost împletit cu pregătire în Psihoterapie sistemică, Interviu motivațional, Atașament și Traumă, FAN, Formarea adulților. Prin toate orele de terapie sau formare oferite, Tabita nu are bucurie mai mare decât să fie parte a procesului de progres a fiecărei persoane, prin care aceasta se apropie tot mai mult de ceea ce a fost menită să fie.

Ștefana Răcorean este psiholog clinician specialist și psihoterapeut specialist în Terapie familială sistemică. Are aproape 15 ani de experiență clinică, 9 dintre aceștia fiind dedicați implicării în programe sociale sau de formare împreună cu ONG-uri din Timișoara. A fost formator pe Terapie familială și a organizat cursuri, școli de vară și conferințe și pe diverse teme, inclusiv trauma și atașamentul. Ștefana a absolvit un masterat pe Marriage and Family Therapy în Statele Unite. La întoarcerea în țară s-a relocat la Cluj, locul ei de suflet, unde s-a alăturat echipei Preventis. Ștefana are o pasiune pentru a lucra cu oamenii, atât în mediul terapeutic, cât și pentru a asista la transformarea care se petrece în cadrul formării specialiștilor.

Pentru orice alte informații vă stăm la dispoziție la: formare@preventis.ro sau tel. 0364 805114 (Asociația Preventis).

This is a unique website which will require a more modern browser to work!

Please upgrade today!