Mentorat – Connect

CONNECT este un proiect de tip „Big Brother, Big Sister” * cu un istoric de peste 100 ani, desfășurat cu succes pe toate continentele.

Scopul proiectului CONNECT este acela de a oferi copiilor aflaţi în situaţii de vulnerabilitate încrederea, resursele şi abilităţile de care au nevoie pentru a-şi atinge potenţialul.
Cum? Prin dezvoltarea unei relații de incredere și atașament între fiecare copil și mentorul său.

În ce constă proiectul de mentorat CONNECT?


Proiectul CONNECT oferă cadrul prielnic pentru dezvoltarea unei relații de “unu-la-unu” între un copil aflat în dificultate și un tânăr voluntar.

Copiii din proiectul nostru au între 8-14 ani, și se află în situații de vulnerabilitate. Cei mai mulți trec prin perioade dificile în viața lor (fie datorită situației familiale, școlare sau din cauza condițiilor materiale) și/sau întâmpină dificultăți în a-și face prieteni.

Cheia proiectului constă în găsirea unui mentor potrivit pentru fiecare copil, ținând cont de personalitatea și de preferințele celor doi, relația dintre fiecare copil și mentorul său fiind unică.

Cei doi prieteni se întâlnesc 2 ore/săptămână, timp de 1 an, având un singur scop: să se simtă bine împreună! Ei fac ceea ce le place cel mai mult: joacă baschet, se plimbă în parc, se dau cu bicicletele, explorează un loc nou, pregătesc un proiect pentru școală, fotografiază orașul sau pur și simplu povestesc mâncând o înghețată. Şi-n tot acest timp mentorul îi este copilului un model în ce priveşte comportamentul, atitudinile şi reacţiile şi încearcă să ghideze copilul în domeniile în care acesta are nevoie.

Pe lângă asta, din când în când, toți mentorii și toți copiii se întâlnesc împreună pentru distracție, jocuri, competiții și voie bună.

Înscrierea și participarea copiilor în proiect este complet GRATUITĂ. Costurile sunt suportate de Asociația Preventis iar mentorarea este darul neprețuit al voluntarilor.

Daca te-am convins și vrei să fii cineva care contează pentru cineva care contează, contactează-ne chiar acum să afli exact care sunt pașii pe care trebuie sa îi urmezi ca să devii mentor Connect.

*Studiile științifice au demonstrat eficiența proiectelor de mentorat în prevenirea comportamentelor cu risc pentru sănătate la copii (inclusiv consumul de droguri și alcool), care ii orienteaza pe aceștia mai degrabă înspre resursele pe care le au și nu înspre deficiențele mediului care îi înconjoară.

This is a unique website which will require a more modern browser to work!

Please upgrade today!