Asociatia Preventis are bucuria să vă invite la o nouă Formare de bază în adicții, curs acreditat de Colegiul Psihologilor din România cu 32 credite.

Calendar: Cursul se va desfășura integral ONLINE (pe platforma Zoom.us) timp de 4 săptămâni, în fiecare luni și marți, astfel:

  • Modulul I: 22-23 mart. 2021, respectiv 29-30 mart. 2021 (între orele 15.00-19.15)
  • Modulul II: 5-6 apr. 2021, respectiv 12-13 apr. 2021 (între orele 00-19.15).

Cost: 950 lei/participant cu plata early-bird (până la data de 28 februarie 2021), respectiv 1.100 lei/participant până la data de 15 martie 2021.

Se oferă 10% reducere în cazul în care participă min. 2 persoane din aceeași organizație/instituție.

Taxa va fi achitată în contul: Asociația Preventis, CF 17896437, Str. I. P. Retegan nr. 20, cod 400502 Cluj-Napoca, Cont RO61 RNCB 0106 0265 8430 0001 BCR Cluj.

Modalitate de înscriere: Locurile sunt limitate! Confirmarea locului se face în urma trimiterii Formularului de înscriere și a dovezii efectuării plății prin email la formare@preventis.ro.

Pentru completarea Formularului de înscriere, vă rugăm accesați link-ul de mai jos: https://docs.google.com/forms/d/1gJTPAO52VyAuAGGAb3zT9h5ntwen29kj1N1X_3BbZH0/edit

Deadline-ul pentru înscriere: 15 martie 2021.

Descrierea cursului:

Pornim de la premisa că teoria o poate citi oricine. De aceea, cursul va căuta să ofere acele baze teoretice care au cea mai mare aplicabilitate practică și să pună accent pe lecțiile învățate din experiența clinică a lucrului cu persoane afectate de adicții.

Cursul se desfășoară pe parcursul a 40 ore, dintre care 32 ore de predare interactivă online, respectiv 8 ore de self-managed learning în care

Temele abordate / ce veți învăța:

Modulul I: Ce este dependența – teorii și modele explicative ale dependenței; Termeni și concepte asociate cu adicția; Tipuri de substanțe și comportamente adictive; Modalități și instrumente de evaluare și diagnostic al adicțiilor; Tipuri de intervenții și servicii de recuperare.

Modulul II: Recuperarea în adicții – abordarea individuală, familială, intervenția de grup și comunitățile terapeutice (principii, instrumente și strategii dovedite eficiente); Relația terapeutică și particularitățile lucrului cu persoane care suferă de adicții; Scurtă introducere în Interviul motivațional; Prevenirea recăderilor; Comorbidități asociate cu adicția și abordarea multidisciplinară; Prevenirea dependențelor – tipuri de prevenire și modele de bune practici.

Modalitate de desfășurare: Cursul caută să angajeze participanții în procesul de învățare, inclusiv prin următoarele:

  • Creează spațiu de autoreflecție cu privire la persoana dependentă și la adicție, pentru că vizează nu doar transmitere de informații ci mai ales formare de atitudini și abilități eficiente în intervenția terapeutică;
  • Facilitează interacțiunea live cu persoane afectate de adicții care vor împărtăși direct cursanților despre experiența lor cu adicția, respectiv cu serviciile de recuperare;
  • Lucru în echipe, reflecție pe marginea unor materiale video sau studii de caz din practica clinică.

Cui se adresează cursul / cine poate participa:

Cursul se adresează profesioniștilor / viitorilor profesioniști (psihologi, psihoterapeuți, medici psihiatri, asistenți sociali, consilieri în adicții) care doresc să se echipeze pentru a lucra cu persoane care suferă de adicții.

Cine sunt formatorii:

Tabita Cernica este medic ca formare de bază. Ulterior, în urma interacțiunii cu pacienți tineri dependenți de substanțe și realizând lipsa de servicii specializate din România, a înființat în 2005 Asociația Preventis (www.preventis.ro), împreună cu câțiva prieteni psihologi. Au urmat 15 ani de acumulare de experiență, în care lucrul efectiv cu persoanele care sufereau/erau la risc de adicție a fost împletit cu pregătire în Psihoterapie sistemică, Interviu motivațional, Atașament și Traumă, FAN, Formarea adulților. Prin toate orele de terapie sau formare oferite, Tabita nu are bucurie mai mare decât să fie parte a procesului de progres a fiecărei persoane, prin care aceasta se apropie tot mai mult de ceea ce a fost menită să fie.

Ștefana Răcorean este psiholog clinician specialist și psihoterapeut specialist în Terapie familială sistemică. Are aproape 15 ani de experiență clinică, 9 dintre aceștia fiind dedicați implicării în programe sociale sau de formare împreună cu ONG-uri din Timișoara. A fost formator pe Terapie familială și a organizat cursuri, școli de vară și conferințe și pe diverse teme, inclusiv trauma și atașamentul. Ștefana a absolvit un masterat pe Marriage and Family Therapy în Statele Unite. La întoarcerea în țară s-a relocat la Cluj, locul ei de suflet, unde s-a alăturat echipei Preventis. Ștefana are o pasiune pentru a lucra cu oamenii, atât în mediul terapeutic, cât și pentru a asista la transformarea care se petrece în cadrul formării specialiștilor.

 

Pentru orice alte informații vă stăm la dispoziție la: formare@preventis.ro sau tel. 0364 805114 (Asociația Preventis).