Preventistele

O echipă unită și puternică


Violeta Fărăgău

Psiholog - Director Executiv


Violeta este omul care trasează și urmărește implementarea coordonatelor misiunii antidrog la Preventis. Și o face de mai bine de 10 ani. Împreună cu Tabita au pus bazele Asociației în 2005. Și au luat o hotărâre simplă: să nu se plângă de lipsa serviciilor de prevenire și recuperare din dependența de droguri a tinerilor, nici de cea de bani sau resurse, ci să facă tot ceea ce pot pentru a vedea tinerii liberi de orice dependență, trăind cât mai aproape de potențialul cu care au fost creați. Violeta este vizionară și curajoasă – urmărește cu atenție oportunitățile de dezvoltare și eficientizare a serviciilor Asociației și pășește în ele cu hotărâre. Este un om de echipă și nu se mulțumește cu nimic mai puțin decât excelența. Chiar și când râde o face la superlativ 😉 Și noi vedem un mare dar în capacitatea ei de a râde din toată inima în ciuda misiunii grele a Preventis.

Tabita Cernica

Medic - Consilier în Adicții și Coordonator Programe


“Dragostea crede totul, acoperă totul, speră totul, suferă totul.”

Tabita iubește mult. Iubește în mod special tinerii, mai ales pe cei care par să-și fi pierdut direcția pe drumul vieții. Iar când aceștia sunt pe cale să renunțe și la speranța că o pot regăsi vreodată, speră ea pentru ei. În cadrul numeroaselor ore de consiliere, Tabita reușește să ajungă la inima tinerilor dependenți de droguri și să îi sprijine în recuperare prin motivarea de a stopa consumul, descoperirea motivelor care i-au împins pe acest drum și construirea unei vieți noi. Ea este persoana care se lovește în modul cel mai brut cu problemele fizice, emoționale, familiale, sociale ale tinerilor prinși în lumea drogurilor. Și totuși, o face cu toată dedicarea pe care o poate da iubirea de oameni. Iar dacă vreți să îi faceți vreodată un cadou, cumpărați-i cărți!

Daniela Gligor

Asistent Social - Coordonator proiect Connect


Daniela are o poveste aparte în relație cu Preventis: s-a înrolat ca mentor-voluntar în cel mai iubit dintre proiectele noastre de prevenire, pe vremea când era doar un „boboc” proaspăt venit la studii la Cluj. Peste 3 ani a câștigat premiul de „Cel mai bun voluntar al anului” datorită rezultatelor excepționale obținute de către fetița pe care o mentora. Curând după ce a devenit asistent social a ajuns colega noastră, iar acum este, nici mai mult nici mai puțin decât Coordonatoarea proiectului de mentorat! Are, cum se spune, expertiză experiențială. Se ocupă cu pasiune și conștiinciozitate de cei 45 de copii expuși la multipli factori de risc pentru a dezvolta dependențe. Și nimic nu o bucură mai tare decât progresul pe care aceștia îl fac în relația “unu-la-unu” cu mentorii lor. Iar pe noi ne mai bucură și talentul ei excepțional de a face torturi 😉

Viorelia Bîrlădeanu

Asistent Social - Coordonator Programe Prevenire


Viorelia este o piesă prețioasă în puzzle-ul Preventis. Ea coordonează cu dedicare și precizie toată activitatea de prevenire a consumului de droguri la adolescenți și tineri. Cu formare de asistent social, Viorelia îmbină preocuparea sinceră pentru oameni cu gândirea profesională – ce trebuie făcut, de ce, cum, când și care sunt rezultatele pe care le urmărim. Are o atenție uimitor de distributivă: poate vorbi la telefon în timp ce creează tabele organizatorice și îți arată din priviri să nu uiți de cutare activitate. Este un exemplu de om muncitor, disponibil, prompt și sufletist! Un fel de neamț maramureșean – cum spunea cineva despre ea! 😀

Damaris Dican

Specialist PR și Coordonator Fundraising


Damaris este dinamismul echipei, argintul viu, cea care ne încurajează când obosim sau când nu mai vedem capătul tunelului. Damaris este cea care pe tot parcursul anului umple biroul de flori, dulciuri, pufuleţi şi surprize! Tot ea este responsabilă de echipa de Debit Direct prin care oamenii binevoitori pot susţine financiar lupta împotriva consumului de droguri! Noi credem că networking-ul s-a inventat privind-o pe Damaris – are prieteni peste tot și nu este lucru de nerezolvat pe lumea asta când ai prieteni ca ai ei. Devotament, dinamism, încredere, voioşie – iată cuvintele cheie ale colegei noastre!

This is a unique website which will require a more modern browser to work!

Please upgrade today!